Tuesday, July 22, 2008

Katara ile Zuko birlikte olabilir miydi?

Dikkat! Bu yazı sürpriz gelişmeleri ortaya çıkarabilecek detaylar içermektedir.

Soru: Katara ile Zuko birlikte olabilir miydi?
Cevap: Hayır.

S: Ama kucaklaştılar, yuvarlandılar, başka ufak tefek şeyler oldu?
C: Bir düşünün. Bunlar sadece 3-16 ve 3-17 bölümlerinde oldu. Bundan önce neredeyse kimsenin Aang-Katara ilişkisinden şüphesi kalmamıştı. Peki niye son bölümlere yaklaşınca böyle şeyler oldu? Bence cevap çok açık: İzleyicileri merakta bırakıp final bölümlerini daha bir heyecanla izlemelerini sağlamak (Böyle basit bir oyuna başvurdukları için yapımcılara halen kızgınım). Hem Zuko akılsız mı ki Mai'yi bıraksın?

S: Mai yanlış tarafta ama?
C: 3-15 bölümünün sonunda hangi tarafta olmayı seçtiğine dair güçlü bir ipucu aldık. Hem bence savaş Mai'nin umrunda değil. Onun umursadığı şey Zuko. Ayrıca Mai ve Zuko'nun ilişkisi diğer bütün karakterlere göre çok daha fazla ve açık şekilde vurgulandı. Zuko ile Mai'nin ayrılması gerçekten hikayenin gidişatına aykırı olurdu. (Burada bir parantez açıp Zuko'nun Ba Sing Se'li bir kızı Mai için nasıl reddettiğini de hatırlatayım).

-I love you Zuko. -Ben de seni!

S: Ama Aang Katara'dan yaşça ve boyca küçük?
C: Sizce bunlar bir engel mi? Hem belki de yapımcılar hala böyle düşünceleri olanların düşünce kalıplarını kırmak istediler. Çok da iyi etmişler.

S: Hani Katara "Çok güçlü bir bükücü" ile evlenecekti? Zuko çok güçlü bir bükücü.
C: Iroh ve Ozai'de çok güçlü, ama onlarla evlenmiyor değil mi? Bunun yanında bence bu soruya 3-18 bölümünde (finalin birinci bölümü) çok güzel bir cevap verildi. Bölümün başında Aang'in "Yeter!" diyerek Zuko'yu nasıl yere serdiğini görünce kimin güçlü, kimin "çok güçlü" olduğu ortaya çıktı.

Seni aşk acısı çekerken görmeye bayılıyorum Aang.

S: Bir de Ying-Yang teorisi vardı, hani zıt kutuplar birbirini çeker, Zuko (Ateş) ve Katara (Su) da zıt ya, o ne oldu?
C: Görüleceği üzere en fazla savaşta birbirlerine destek oluyorlar, daha fazlası yok. Zutara'cılar belki bunu ilerisi için bir umut ışığı olarak görebilir, ama ben diğer bütün bilgilerle birlikte değerlendirildiğinde böyle bir şeyi olası görmüyorum. Belki sinema filminde zıt kutuplar meselesini bizleri tekrar heyecanlandırmak için kullanabilirler tabi.

Çek şu kamerayı Sokka, makyajsız iğrenç çıkıyorum!

Yani herşey olması gerektiği gibi oldu. Katara, Aang ile; Zuko da Mai ile. Daha başka bir şey düşünülebilir miydi ki?

EK: Toon Zone'da yapımcılarla yapılan bir röportajı okudum (biraz geç kalmışım ama, neyse). Burada yapımcılar Zuko-Katara ilişkisi ihtimalinin insanlara bu kadar önemli gelmesine şaşırdıklarından, baştan beri böyle bir ilişkinin amaçlanmadığından bahsetmişler.

No comments: